Saunakylästä museoon vai aitoon hirvikartanoon?

Jämsässä riittää nähtävää. Keski-Suomessa sijaitseva kaupunki on tunnettu monille muun muassa Matkailu- ja Hiihtokeskus Himoksen ansiosta. Tutustutaan tällä kertaa Jämsässä sijaitseviin luonnon ihmeisiin, joiden ihanuudesta nauttivat sekä ihmiset että eläimet. Ei muuta kuin mukaan Jämsän mielenkiintoisiin luontokohteisiin!

Lähde koiran kanssa retkelle luontoon

Koirat ovat erittäin iloisia päästessään omistajansa kanssa lenkille. Koira on erittäin herkkä luonnon tuntija, koira rakastaa tuulen huminaa, auringon paistetta, sadepisaroiden ropinaa ja vaikkapa kiipeilyä omistajan kävellessä tai vaeltaessa kauniin luonnon keskellä. Nuoremmat koirat nauttivat luonnossa liikkumisesta, pallon heittelystä ja kiinni ottamisesta sekä vaikkapa kallioille kiipeilystä. Vanhemmat koirat puolestaan ovat onnellisia levätessään omistajan vierellä luonnon rauhassa piknik-eväitä nauttiessaan.

Tilaa mukavat koiran portaat helposti verkosta

Vanhemman koiran on joskus vaikeaa kiivetä autoon, mutta ei hätää, sillä apua on helposti saatavilla. Oletko koskaan kuullut kätevästä ”ihmeestä” nimeltä koiran portaat? Koiran portaat auttavat lemmikkiä kiipeämään kotona omalle lempisohvalle ja retkelle lähtiessä autoon hyppäämään sujuu portaiden ansiosta kuin tanssi vain.

Koira nauttii Jämsän kauniista maisemista, joten ei muuta kuin hieman iäkäskin, mutta hyväkuntoinen koira matkalle mukaan ihailemaan Jämsän kauniita maisemia. Kätevät koiran portaat mahdollistavat koiran nousemisen autoon ja sieltä poistumisen.

Koiran portaat saavat koiran elämään jälleen oikeaa koiran elämää helpottamalla arjessa liikkumista. Koiran portaissa on matalat askelkorkeudet sekä isot astuinpinnat ja ne on erittäin helppo kuljettaa mukana. Kätevät ja edulliset autorampit sekä koiran portaat on helppo hankkia netistä samalla kun tilaat maukasta evästä koiralle mukavaa luontoretkeä varten. Luontoretkestä nauttiessa muistathan myös, että koiraa ei saa pitää irti luonnossa ilman metsästysoikeuden haltijan tai maanomistajan lupaa.

Otetaan ensimmäiseksi kohteeksi luonnonkaunis Säyrylän lehto.

  • Säyrylän lehto

Jämsän Himoksen alueella sijaitseva luonnonsuojelualue tarjoaa kolme luonnonsuojelualuetta, joista yksi on tunnettu luonnonsuojeluohjelma-alueena. Kysymyksessä on komeiden jylhien vuorten keskellä sijaitseva Säyrylän lehto. Luonnonmukainen saniaislehto virtaavan puron varrella sijaitsee Himoksen laskettelurinteiden läntisellä puolella. Erilaisten ainutlaatuisten kasvien lisäksi alueella voi nauttia helmipöllön, varpuspöllön ja viirupöllön komeasta kauaskantavasta huhuilusta.

  • Juveninkoski

Keski-Suomen sydämessä Nytkymäjoen vierellä sijaitsee jyrkkä ja korkea Juveninkosken vesiputous. Kosken komeutta tullaan ihailemaan kaikkialta kotimaasta ja jopa ulkomailta asti. Juveninkoskessa vesi pauhaa valtaisana kuohuna korkealta jyrkänteeltä alas noin 6-7 metriä. Kesäaikana putousta voi ihailla sen alajuoksulta, johon pääsee kätevästi metsäistä polkua pitkin. Alueella on hyvin siistiä ja viihtyisää, kuten Jämsässä yleensä. Paikallinen Partalan kyläyhdistys on tehnyt alueelle hienon parkkipaikan sekä näköalatasanteella sijaitsevan myllynkivi-levähdyspaikan. Myös opastetaulu ja alueella olevat opastekyltit ovat kyläyhdistyksen tekemiä.

  • Jämsänkosken Ryönit

Jämsänkosken Ryönit ovat todellinen matkailijan toivekohde sekä geomorfologialtaan että upealta kasvillisuudeltaan. Ryönit muodostuivat jääkauden aikana sulamisvesien virratessa Jämsänjokeen. Veden virtaus muodosti kaiken kaikkiaan yli 10 erilaista jyrkkäreunaista ryöniä, eli uomaa. Useimpien uomien keskellä virtaa kirkas soliseva puro, jonka lisäksi alueella voi kuulla pikkulintujen laulua ja lehto-oravien kiipeilynäytöksiä. Väsyneenä, mutta onnellisena mukavasta ulkoilupäivästä voi vielä piipahtaa Isoryönin luonnonsuojelualueen katselutasanteella, ruokailla elämysravintola Hirvikartanossa aidossa savusaunassa Jämsän Saunakylässä. Seuraavana päivänä ennen kotiin lähtöä voi piipahtaa ihailemaan kulttuuria paikallisessa museossa, ei siis muuta kuin tervetuloa Jämsään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

GetMag