Yrittäjyys Jämsässä

Jämsä on noin 22 000 asukkaan kaupunki Keski-Suomen maakunnassa ja se sijaitsee kutakuinkin Tampereen ja Jyväskylän puolessa välissä, Päijänteen länsirannalla. Jämsässä on runsaasti yritystoimintaa ja yrittäjyyttä tuetaan siellä aktiivisesti.

Suomessa arvostetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä, ja niiden lisääntymistä ja kehittämistä pidetään avainasiana talouskasvussa. Jämsän kaupunki toivottaa tervetulleeksi kaikki yrittäjät, oli kyseessä sitten uuden yrityksen perustaminen tai jo toimivan yrityksen Jämsään siirtäminen. Jämsän seudulla alueen yrityspalveluista ja aluekehittämisestä vastaa elinkeinoelämän kehitysyhtiö Jämsek Oy. Se neuvoo sekä yrittäjäksi vasta aikovia tai oman yrityksen jo perustaneita.

Ilmailu ja matkailu

Teenage girl skiing in Italian Alps, standing and looking at camera. Winter, daytime. Sunny weather.

Jämsässä kannustetaan kaikkien alojen yrittäjyyttä, mutta sen tukipilareina pidetään puunjalostusteollisuutta sekä ilmailu- ja matkailuteollisuutta. Puunjalostusteollisuuteen liittyvät olennaisesti metsäteollisuus sekä alihankintateollisuus kuten metalli- ja konepajateollisuus. Ilmailuteollisuutta Jämsässä edustaa kansainvälinen Patria-konserni, ja matkailualan kirkkaimpia tähtiä on tietenkin Himoksen matkailukeskittymä. Laskettelun lisäksi se tarjoaa muun muassa golfia, moottorikelkkasafareita sekä festivaalitapahtumia.

Innostava yritysyhteisö

Jämsek Oy:n sivuilta löytyy kattava materiaalipankki, ja yhtiö auttaa yrityksiä myös mahdollisimman vaivattomassa ja nopeassa sijoittumisessa paikkakunnalle. Jämsässä on runsaasti mahdollisia liiketiloja, oli toimiala mikä tahansa ja Jämsekin sijoittumispalvelut auttaa yritystä löytämään parhaan mahdollisen paikan yritykselle. Lisäksi se tarjoaa käyttöön valmiita yhteistyöverkostoja, joista löytyy kaikki mahdollinen rahoittajista oppilaitoksiin saakka. Neuvonta on ennen kaikkea käytännönläheistä, tarkoituksena antaa seudulle saapuvalla yritykselle mahdollisimman hyvä alku, onhan se edullista kaikille osapuolille.

Jämsässä on innostava yritysyhteisö, yrittämistä arvostetaan ja siitä palkitaan. Siellä on myös lukuisia yrittäjäjärjestöjä, jotka pitävät huolen, ettei kenenkään tarvitse jäädä oman yrityksensä kanssa yksin ja siellä myös vietetään valtakunnallista Yrittäjän päivää. Yrittäjän päivää on vietetty vuodesta 1997 lähtien ja sitä vietetään joka vuosi 5. syyskuuta.

Opi yrittäjäksi

Yrittäjäksi voi Jämsässä myös opiskella. Jämsän ammattiopisto tarjoaa kolutusta sekä nuorille että aikuisille. Ammatillista perustutkintoa opiskelevat nuoret suorittavat myös yrittäjänopintoja oman henkilökohtaisen opintopolun mukaisesti. Kaikki opiskelijat toimivat pedagogisessa osuuskunnassa, jossa he saavat valmennusta ja se myös vahvistaa heidän ammatillisia taitojaan. Osuuskunnassa toimiminen myös lisää opiskelijan itseluottamusta ja luottamusta yrittäjänä työllistymiseen.

Tarjolla on myös NY-Vuosi yrittäjänä-ohjelma, jossa nuoret perustavat toimivan harjoitusyrityksen lukuvuoden ajaksi. Yritys toimii oikealla rahalla ja markkinoi opiskelijan oman yritysidean mukaisia palveluita ja tuotteita. Tarjolla on runsaasti tukea valmentajien ja opettajien muodossa.

Aikuiset voivat opiskella Jämsän ammattiopistossa yrittämisen ammattitutkinnon, ja sen voi suorittaa sekä yritystoimintaa vasta suunnittelevat sekä jo yrittäjänä jonkin aikaa toimineet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

GetMag