Puutarha-alan ammattilaiseksi Jämsässä

Olitpa nuori tai aikuinen Jämsän oppilaitoksessa opiskelet kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä hyvää tulevaisuutta varten. Voit opiskella puutarhatuotannon, kukka- ja puutarhakaupan tai viheralan osaamista, monimuotoisessa näyttöperusteisessa koulutuksessa, joka koostuu lähiopetuksesta (19 vk), työssäoppimisesta ja ohjatusta itsenäisestä opiskelusta.

Esteettistä silmää ja näppäriä käsiä tarvitaan

 

Puutarha-ala on hyvin käytännönläheinen ala ja siihen sisältyy monia eri suuntautumismahdollisuuksia, kuten Man trimming hedge using strimmerkukkasidontaa tai viheralueiden hoitoa. Usein työhön kuuluu sosiaalista kanssakäymistä hyvin monenlaisten ihmisten kanssa, varsinkin myyntityössä ja neuvonnassa. Monet puutarhurit sijoittuvat myyntityöhön kukkakauppoihin tai erilaisiin puutarhamyymälöihin.

Jämsän ammattiopiston tehtävänä on tuottaa aktiivisia itseään kehittäviä oman alan ammattilaisia, edistämällä yhteistyötä ja hyvinvointia toiminta-alueellaan ennakoiden työelämän tarpeita.
Opiskelijalla on erinomaiset mahdollisuudet opiskella tulevaisuutta varten, sillä täällä tarjotaan monipuolinen väylä kouluttautua oman alan osaajaksi. Jämsän ammattiopisto pitää hyviä suhteita yllä eri työnantajiin ja asiakkaisiin, jotta voivat kehittää koulutustaan tarpeellisesti eri työelämän vaatimuksia varten, jotta opiskelu vastaa aina työmarkkinoiden haasteita.

Kolmen vuoden koulu

Puutarhuriksi opiskellaan peruskoulupohjalla noin kolmessa vuodessa puutarhatuotannon, viheralan tai kukka- ja puutarhakaupan koulutusohjelmassa. Opinnot koostuvat yhteisistä, yleissivistävistä, yhteisistä ammatillisista opinnoista, koulutusohjelmittain eriytyvistä opinnoista ja vapaasti valittavista opinnoista.
Puutarhatalouden perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin ja yliopistoihin.

 

Puutarhatuotannon opiskelussa päämääränä ovat terveellisten kasvien ja muiden Gardener Garden Works. Caucasian Gardener at Work. Beautiful Summer Day in the Gardenpuutarhatuotteiden tuottaminen ja tämän osaavat päätyvät monet yrittäjiksi tai muille viljelmille, taimistoihin, avomaiden viljelmille. Oppilaitoksessa opitaan muun muassa myös yleisesti käytettyjä viljelymenetelmiä kasvihuoneessa ja avomaalla, viljelytoimenpiteiden vaikutuksia kasvuun ja sadon muodostukseen, tehokkaat ja turvalliset työtavat ja taloudellinen työskentely tuotannon eri vaiheissa.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Vihertuotannon tavoite on saada viihtyisä ja toimiva ympäristö, jossa pyritään viheralueiden suunnittelun, rakentamisen ja hoidon laajalla osaamisella. Viheralan koulutus antaa opiskelijalle täydet valmiudet viheralueiden, puistojen, pihojen ja leikkipaikkojen suunnitteluun, hoitoon ja rakentamiseen. Opiskelijat tutustuvat muun muassa nurmikoiden, ryhmäkasvien, pensaiden, köynnösten ja puiden hoitoon, ulkokalusteiden, varusteiden ja rakenteiden kunnossapitoon sekä alan koneiden ja laitteiden käyttöön.

Puutarhakaupan merkitys on suuri ja kasvaa koko ajan ja alan koulutuksen keskeisimpiä osia ovat ennen kaikkea asiakaslähtöisyys ja palveluhenkisyys sekä yrittäjyys. Tärkeitä osaamisen alueita ovat kukkasidonta ja laaja luonnontuntemus. Lisäksi opitaan asiakaspalvelua monilla kielillä, kasvien hoitoa myymälöissä, tehokkaita työtapoja ja materiaalien käyttöä, muotoa ja värioppia pohjaksi sidonnalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

GetMag