Haaveena autoreissu Jämsään: Mistä edullista autolainaa?

Autoreissut eli road trip -matkat ovat erinomainen keino tutustua kotimaahan edullisesti ja joustavasti. Voit päättää aikataulusi ja pysähdyksesi itse sekä viettää tietyissä kohteissa juuri niin paljon aikaa kun haluat – ja mikä parasta, matkaan voi lähteä niin yksin kuin yhdessä.

Autoreissu Jämsään

Haaveena autoreissu Jämsään on onneksi suhteellisen helppo toteuttaa. Jämsä on reilun 20 000 asukkaan pieni ja piskuinen kaupunki, joka sijaitsee Keski-Suomessa, aivan Päijänteen järven länsirannalla, joka on puolestaan Suomen toiseksi suurin järvi. Jämsä tarjoaa paljon nähtävää ja tehtävää. Talvella voi esimerkiksi suunnata laskettelemaan, lumilautailemaan ja hiihtämään Himoksen laskettelukeskukseen, kun taas kesällä matkailijoita ihastuttavat monipuoliset ulkoilmatapahtumat, persoonalliset ravintolat sekä henkeäsalpaavat kansallispuistot ja luontokeskukset.

Jämsässä on helppo viihtyä useampikin päivä tai viikko. Ennen matkaa on hyvä suunnitella hieman etukäteen, missä aiotaan majoittua ja mitä aktiviteetteja paikan päällä halutaan minäkin päivänä tehdä. Jämsän erinomainen sijainti Keski-Suomessa takaa myös sen, että ajomatka niin pohjoisesta kuin etelästä ei ole liian pitkä.

Harkitsetko vasta auton ostoa?

Jos olet vasta harkitsemassa auton ostoa lainarahalla tai vaihtamassa juuri edellisestä autosta uuteen, ennen Jämsän reissun yksityiskohtia kannattaa keskittyä ennen kaikkea siihen, mistä autolainaa kannattaa lähteä hakemaan ja mihin seikkoihin autolainan hakemisessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Autolainaa on mahdollista hakea esimerkiksi pankista tai suoraan siitä autoliikkeestä, josta auto ostetaan. Pankkilainan tapauksessa ostettavaa autoa voidaan käyttää lainan vakuutena, jolloin auton omistajuus siirtyy pankille niin pitkäksi ajaksi, kunnes autolaina on maksettu pois.

Autoliikkeet puolestaan tarjoavat monia rahoitusvaihtoehtoja, mutta näiden sopimusten kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä saatat tulla vahingossa solmineeksi osamaksusopimuksen, jonka korko vaikuttaa kaikin puolin edulliselta, mutta jonka lainakustannukset ovat moninkertaisesti korkeammat.

Edullista autolainaa haettaessa tärkeintä onkin kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Monet autoliikkeet mainostavat rahoitustarjouksissaan pelkkää nimelliskorkoa, joka ei kuitenkaan huomioi muita lainaan liittyviä kuluja, kuten avausmaksua, joka saattaa olla tällaisen autoliikkeen rahoitussopimuksessa useamman sadan euron arvoinen veloitus. Lisäksi lainaan liittyy muita juoksevia kuluja, kuten tilinhoitokuluja ja palvelumaksuja, joita veloitetaan lainasta niin pitkään kuin sitä maksetaan.

Edullinen autolaina löytyy kilpailuttamalla

Lainojen vertailupalvelun avulla edullinen autolaina voi löytyä jo muutamassa minuutissa. Vertailupalvelun tarkoituksena on kilpailuttaa kaikki yhteistyökumppaniensa lainatarjoukset keskenään ja löytää niiden joukosta juuri sinulle sinulle edullisimman lainan. Lainatarjouksissa vertailukohteena käytetään juurikin lainan todellista vuosikorkoa eikä pelkkää nimelliskorkoa, joten näet selkeästi etukäteen kaikki lainaan liittyvät kulut.

Lainahakemuksen täyttäminen lainojen vertailupalvelussa on lisäksi täysin ilmaista, eikä hakemuksen lähettäminen sido ottamaan lainaa, jos sopivaa lainatarjousta ei juuri sillä hetkellä löydy. Tällöin voit jättää hakemuksen sikseen, jolloin saamasi lainatarjoukset raukeavat automaattisesti muutaman päivän kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä.

Vertailupalvelun kautta pääset vertailemaan jopa kymmenien eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia, joten on hyvin todennäköistä, että tulet löytämään tätä kautta huomattavasti edullisemmalla korolla varustetun lainan kuin silloin, jos hakisit autolainaa vaikkapa suoraan siitä autoliikkeestä, josta haluat ostaa auton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

GetMag